HTML

visitor stats   Free Blog CounterSchleich

Orbán népszerűbb Márciusban

2008.03.31. 19:57 CleanView

Orbán Viktor a második legnépszerűbb politikus márciusban a Szonda Ipsos felmérése szerint. A Fidesz elnökének indexe 4 százalékponttal emelkedett februárhoz képest. Orbán Viktor viszont utoljára 1998 nyarán, a nyertes parlamenti választást követően foglalt el ennyire előkelő helyezést a rangsorban.

A kedvezőbbé váló összértékelés alapvetően annak köszönhető, hogy a Fidesz elnökével szembeni ellenszenv enyhült a kormánypártok támogatói körében. Az MSZP támogatói által adott pontszám 13-ról 19-re emelkedett, az SZDSZ-eseké 11-ről 20-ra nőtt. A legjelentősebb, 16 pontos növekedés a fővárosban következett be. Ezzel a budapestiek körében Orbán szinte ugyanolyan kedvelt politikussá vált, mint a bázisát jelentő falvakban.

Az ellenzék vezetőjét csak a köztársasági elnök előzi meg, Sólyom László mutatója is javult, mégpedig 2 százalékponttal. A dobogó alsó fokán Szili Katalin házelnök áll, stagnáló rokonszenvindexszel. Kormányzati politikus az első tízben alig található: Göncz Kinga ötödik, a külügyér indexe stagnált, Gráf József nyolcadik, az agrárminiszter mutatója 2 százalékpontot esett.

A Fidesz-KDNP politikusai ugyanakkor népszerűbbek lettek: Navracsics Tibor Fidesz-frakcióvezető a hetedik helyen áll, Semjén Zsolt KDNP-elnök a tizedik, Kövér László a Fidesz választmányi elnöke pedig a tizenegyedik, valamennyiük rokonszenvmutatója 2 százalékponttal emelkedett.

Dávid Ibolya, az MDF elnökének indexe ugyanakkor 2 százalékponttal csökkent. A legnagyobb népszerűségvesztést márciusban a főpolgármester szenvedte el: Demszky Gábor a tizenötödik helyen áll, mutatója 3 százalékponttal alacsonyabb a februárinál. A kormánytagok indexe 1-2 százalékponttal kisebb az előző havinál, Gyurcsány Ferenc a lista huszadik helyén áll, indexe 2 százalékpontot csökkent, őt Kóka János SZDSZ-elnök követi, aki javított 1 százalékpontot, akárcsak a listát záró Horváth Ágnes egészségügyi miniszter.

- hirado.hu -

Szólj hozzá!    -

Címkék: kampány politika fidesz felmérés

A bejegyzés trackback címe:

https://meedia.blog.hu/api/trackback/id/tr69405579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása